Followers

Monday, July 27, 2009

rajin time..

arini mau cat umah..ye ye..
pastu mau repair tirai sliding..
pastu umah sya akan cantik..
best2..








cau cin cau.. mau ngecatin..
nnt ku update lg..
byk mende nak cite nih huhuhu...

Friday, July 24, 2009

bebelan yg ntah pape jea..

besok saye mau pegi PD..yahoooo..dpt jalan2 sedut udara lagi..walopun lbh byk udara yg x segar dr yg segar..janji rock hahaha..

patutnye kan kan..nak g arini tau..tp badget x dak hahahaha..gaji belum masuk da..lambat benau tnb ni bg gaji isk3..x sabo dah nak g nih..lame x mandi laut..blik tenggaroh pun x sempat nak g tg.leman sobs..hrp2 sempat la mandi laut kat pd kang..kalu x mau termimpi2 hahaha..gediks jea kan..

arini ingat nak g jln2 kat stadium s.alam tuh..
cik kama uitt..x g stadium ker?
kan ade jaul2 hehehe..
ptg kang ingat nak g la..
cari kain tirai..
nak jait senirik x reti..nak anto jait xde ongkos huhu..
nnt2 nak kena blajo jait gak la..
kalu x mau parah laki den asyik nak membeli jea heks..


Thursday, July 23, 2009

down sket..

smlm aku follow asben ku g green packet kat pj..dorg ade gath sempena ape ntah hahaha..
kitorg g awal nak pulang modem yg asben dpt pakai free 6bln dulu..untung kan haha..tp start arini pakai dah kena byr..zmn free dah berakhir sobs..

yg penting kan smlm aku g kat green packet jmpa dorg2 sumer tuh,rase mcm kerdil sgt aku nih..dorg sume nmpk educated..ckp pun english jea..aku jea la yg duk soksek malay ngn asben tercinta sobs..sepatah haram aku x phm dorg ckp mende..yg blh paham pun dorg tunjuk kat alya n kate mebi die akan jd blogger termuda nnt(dorg ckp omputih la)..aku pun memula blur2 gak..pastu baru phm haha..nmpak sgt aku nie b*d*h kan sobs..sedih gile woo..mmg terasa sgt walopun dorg bkn tau aku phm ke x..plak tu dorg duk amik gambo sakan guna kamera canon tuuuu..asben ku kate kamera jea dah dkt 2k..aku pun bangan la mtk kamera camtu presen besday hahaha..mau laki ku kate kena pose setaun kahkahkah..

dorg dah sembang2 jap,pastu nek kat bumbung bangunan green packet tue,ade mkn2 free..mknan pun ala2 org loaded..tekak ku mcm x blh time jea hahaha..yg penting suasana kat situ nmpak lawa..tp x dpt amik pic pun..kamera tggl kat dlm kete..amik ngn hp pun nmpak x cantik..so aku x amik la..hrp2 aku akan dpt naik lg huahuahua..

tp kan dorg kate green packet ade buat film dgn yasmin ahmad..so pratonton nnt mebi kami2 sang blogger nie yg akan dipanggil tuk dpt tiket..hrp2 dpt la kat haku n asben hahahaha..

Sunday, July 19, 2009

Lihat jari Manis Anda!!!!

Perhatikan jari manis anda! anda perlu berhati-hati jika jari manis anda lbh pjg drpd jari telunjuk krn MUNGKIN anda mengalami masalah kesihatan. Lazimnya,wanita memiliki jari telunjuk dan jari manis yg hampir sama pjg. Sebaliknya, jika ini berlaku pada anda, MUNGKIN anda berisiko menghidap osteoarthritis atau gangguan radang sendi (arthritis). Menurut Profesor Michael Doherty, kajian yg dilakukan ini masih belum jelas dan terdapat juga faktor lain sprt tdk melakukan senaman, olahraga atau pernah mengalami kecederaan.

petikan dari majalah ;)

Saturday, July 18, 2009

alya & troli jusconya..

tgok la senyum manjang dpt naik hahaha..jim alif kaf wau nun tol..



sampai x mo turun woo.. nak pulang pun kena semunyik2 hahaha..
anak umi nih..mcm2 kerenah tol..

Janji tertunai..

huhuhu..
asbenku tlh menunaikan janjinya..
maka pg td kami pun berangkat ker bangsar dgn perasaan teruja..
bergolak dimindaku..agaknya ape la yg ade kat sana..
g dgn perut kosong..
dgn harapan kot2 la ade makanan best hahahaha..melampaukan..

sampai2 jea parking dah penuh..seb bek ade tmpat blh selit2..
maklum la kete kecik jea..xla susah mane..(tu pun bangai nak pakai mpv bagai hahaha)

then g dftar.. dpt gudies(tu jea yg best time2 g family nih asben ku la yg kate)..
dlm gudies tu ade towel ngn biskut yg ntah bile blh abis pun x tau ler..(aku cukup x gemor mkn biskut)..pastu g amik bekpas..ya ampun..sgt2 x sedap pade haku la..tgok org len elok jea duk mencekik tp tekakku jerit2 kate x mo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! so aku pun x mkn la..alya pun x mo mkn..mgkin xsedap gak die rase..umi msk lg best kot hahahah..


pusing pny pusing x de ape pun yg menarik yg blh haku join..alya lg ar..sume game tuk bdk2 beso..so kami just melawat2 jea la..ala2 dato CK tue..x best2 pun kena tggu gak sampai tghari,sbb nak dptkan kepsi free hahahaha..dpt2 kepsi kami terus cancincau ler..


tgok lah wajah alya yg kebosanan hahaha..yg penting abis 7ringgit beli kan die kipas dgn keychen...


kesimpulannye xde ape yg menarik pun pade haku..cuma best blh dpt gudies jea la..dpt 2 beg baru,2tuala baru,2set biskut..jd la kan..kalu nak beli byk gak duit habis huhuhu..yg penting..ade jual ker kalu nak beli beg ngn towel tu hihihi..


so disini ingin ku ucapkan terimas byk2 kat my asben krn sudi membawa kami kuar ahaks..skema jea ayat..

Friday, July 17, 2009

pegang pada janji tau..

huh..
nape ntah..
cepat sgt tersentuh ati nih..
mls mau layanz okies..
xpk ape pun..
tp ntah la..
saya mau epy la..
semoga ALLAH bg rahmat..





esok saya mau g family day TNB..itu jnji suamiku..
kita tgok esok samada jd g atau x huahuahua...

Thursday, July 16, 2009

biarlah aku begini..

uhuks...
sayunye ati..
ntah siapa yg mengerti..
tp ape aku peduli..
aku mmg begini..
akan berubah jua nnt..
hnya menunggu dan menanti..
itu yg pasti..

Wednesday, July 15, 2009

sobs..

argh...
blur2 jea skrg nih..
apsal ntah..
mcm ade yg x kena jea..
tp ape?????


mcm kekurangan sesuatu je...
x reti nak luah la..
ape ntah perasaan nih benonye..

tintong sudah..
huhuks..

Tuesday, July 14, 2009

entahla...

urmm....
ade terpk kan sesuatu..
tp entah la...
nak ikut kata ati atau x eyk???
kompius ngn diri sendiri hahahaha..
blh itu mcm ka???
blh saje kalu ati mau kihkihkih..

Sunday, July 12, 2009

Gila ker????

Psikatri...Otometik org pk pasal giler..kan kan..termasuk gak ngn aku dulu..tp skrg baru aku tau..psikatri x semestinya tuk org gila..psikatri tu umpama kaunseling jea..pd aku la..kat org len x tau la kan..

td tgok melodi cite pasal yassin yg masuk wad psikatri tue..betul gak ape die kata..org duk kat psikatri x semstinya gila..mcm mas AF dulu kan..bkn die gila pun..cuma pasaan die je ala2 x tenteram sket..mebi byk masalah kot..bak kate yassin td..die kurang tido plus byk berpk..sampai 1 tahap die rase mcm strees sesgt..pastu dtg la aura2 jht etc..kalu x pandai kwl pasaan blh parah gak tue(pd aku la)..yg tabiknya kan yassin nie die x malu nak ngaku yg die g psikatri..cayalah yassin..

benonye aku pun pena terpk gak nak g jmp psikatri..tp asbenku kate haku x gila...huahuahua..kalu saya gila tntu kamu x suka sama saya rite???yess bebeh..mmg ct x gila pun..tp bak kate yassin psikatri tu ala2 kaunseling jea..bkn bermakna ct gila pun hehehehe..

aku ni pun byk berpk gak walopun sebenarnya aku pk ntah ape2..aku x blh jd mcm org len..blh wat x reti jea pasal pape...sng cite mmg byk la mende yg ade kat kotak pikiran aku nih..yg kdg2 x blh terjangkau pun dek kemampuan diri yg terbatas..plus tido yg x cukup..uwaaaaa...kdg2 stress tp x tau nak luahkan cemane rase strees tu..walopun pd mata kasar org mcm aku nie mende la yg nak di strees kan..tp ntah la..kdg2 mmg strees..kdg2 pun cukup la..kang org kate aku gila plaks kan huahuahua..

Anak adalah cermin ibubapa..

urmmm...mmg betul anak cermin ibubapaa kan..ape yg ibubapa nya buat anak2 akan time bulat2..kesimpulalannya bkn senang jd ibu bapa..tp x sesusah mane pun kalu kita tau tanggungjwb kita..rite??
so mulai sekarang dan akan dtg..para ibu dan bapa2 sedunia..awasi la perlakuan anda spy anak2 x tersalah didikan..bkn per..anak2 skrg ni tersgt2 bijak,cerdik,pintar,genius dan sebagainya..cpt je dorg belajo ape yg dorg nmpk,dgr dll..

utk diri sendiri gark peringatan ni pun..semoga anak umi jd anak2 yg soleh&solehah..aminn

Saturday, July 11, 2009

gumuk la yop...


dinner ngn kepsi?????? uwaaaaa...biler nak slim camni... adeilaa....mkn camtu pun kalori byk wooo..kenyangnye kejap jerk huhuhu... tu air pepsi..kandungn gula byk wooo..gumuk..gumuk..gumuk..nak kena masuk the biggest loser ar camnie kehkehkeh...

TQ untuk missJIEJAHgojes

hahahahaha...baru bace bleg aunt jiejah..die mention name ai la..cayalah..xpena g tgok org mention name haku kat blog depa...siap ngn laki dan anak ku lg..complete 1family tue...TQ jiejah gojes huahuahua...jgn la mrh2 laki kita kak..sian die tau hukhuk..

tu lar..jd tester x nak ajak kite g..len kali ajak ar..kite pun tingin gak kehkehkeh...

Friday, July 10, 2009

selamat maju jaya..

Ahaks...hari ini dan disaat ini..aku sudah maju selangkah..atas tunjuk ajar suami tercinta..tq so much2 bebeh..sayang anda banyak2..

Thursday, July 9, 2009

citer bese jea...

eheks...kenyang sudah perut ku..baru pas mkn..ini mlm msk bese2 jea..ngn bantuan anak n suami tercinta...cayalah u olss ahaks..menu pari asam pedas..ikan goreng sekor tuk alya..tempe goreng sket..sayo campo sket..sama ikan masin..benonye dr ptg td dah ckp x mo mkn nasi..saya mau diet sobss..saya sudah gumuks laaa..tp tgok lauk mcm best jea haku mkn la jugak sket bg x mengigau mlm2 kang huahuahua..mkn nasi sket jea td(seyes sket..xpena mkn sket camtu)..pastu balun ubi rebus ngn ikan masin n kuah asam pedas..giler punya sedap hahahaha..siap dah smpan tuk bekpas sok tau lalalalalalala...ubi rebus x byk calori kot..tp x tau la ikan masin sama kuah asam pedas tu hahahahahaha...ok abis bab mkn..

td ptg kuar konon nak amik baju raya asben..tp kedai nyonya tu x bukak plak..next week la baru g amik..x sabo rasanya nak melaram raya taun ni kehkehkhe..giler geram jea tgok baju alya..lawo sesgt..nampak kedai kurma..beli la sket tuk bekalan nak ganti posa next week(insyaALLAH..) ari tu dpt ganti seari jea huhuhu..ade g 7ari wooo..cpt2 la ganti pose tue wei...

hah...biter baik...baru blh senyum skrg nih..duit yg ilang aritu dah jumpa..yahuuuu...baru la sng ati sket heheks..cemane ntah aritu cari blh x jmpa...selamat duit haku....ngee..

Monday, July 6, 2009

Jalan2...

yahoo..arini nak jln lagik..kami mau p PD...dkt jea..tp dpt kuar umah dah kira okies muehehehe...xsiap kemas g nih..xtau nak kemas mende hahaha(blh camtu plaks eyk)..

xpe..ilex2 dulu..jap2 g blh kemas...g seari jea bkn lame beno pung..sok balik dah..so baju nak kemas pun x ler byk mane..baju alya jea la yg manyak pun..mmg salu baju die je yg lebih..seb bek beg byk huahuahua..

eyh2..nak g PD ni aku yg suka..benonye teman asben haku intebiu jea..mau naik pangkat..insyaALLAH kalu ade rezki..kalu x dpt tggu 3taun g insyaALLAH..yg penting haku ngn alya blh jln2 lihat dunia (kereks jea ayat) hahahaha..

to my asben:-
  1. gud luck bebeh..
  2. jgn gabra2 tau..
  3. jawab selancar yg blh..
  4. semoga abg dpt naik pangkat (den pun blh dpt kenaikan gaji bulanan huahuahua)


ayuh... kita ke PD yuk hehehehe...

Sunday, July 5, 2009

rase syiok jea...



lega sket...dah bg adiah besday tuk my asben huhu..walopun x grand mane..haku bg hp weh..cayalah..walopun asalnya duit die tp pas bg haku kira duit haku la muehehehe..pastu arini haku belikan kasut plak..rase best jea beli belah tuk die..sbb haku sgt2 sygkan die...


skrg nie rase masih berhutang adiah ngn my doter huhu..sori la cayang..umi x tau nak bg ape..nnt umi dah jmp mende yg best2 plus umi ade byk duit umi bg eyh..x pe kan kan..ngee..

Friday, July 3, 2009

Kemerapuan melanda..

adeiii..kemalasan lak nak update ini blog hua3..baru 4ari blik dari kpg nih..kat kpg mmg x merase la nak bukak2 belog bagai nih..almaklum lah..tenet mcm hampez..tp kpg ku tetap best..adik ngn akak pun dah pakai bodband bagai tp line slow ya amat(bkn ahmad eyh hikhikhik)..kat kpg tuh nak kena pakai strymx jea baru blh blah..tp leceh la plak nak kena ade line tepon bagai..


tggu aku kayos la akan ku buat sistem senirik..pastu beli pemancar huahuahua..bagi tenet laju kat umah haku jea..senang sket abahku nak surf tenet kehkehkeh..sian tgok abah nak tgok web arazcucess x blh2..suh abah mai sini x mo plaks..

sekian kemerapuan tuk arinis..