Followers

Thursday, November 26, 2009

Wednesday, November 25, 2009

Salam Hari Rabu..

salam ari rabu semua..
moga2 anda beroleh kesihatan yg elok sepanjang hari..
lusa dah ari raya..
mungkin mlm ni kami akan berangkat balik kampung..
kali ni giliran kedah plak..
disebabkan raya aldilfitri dah kat jhr..
dah berkeluarga ni kena la berkorban kan..
gilir2 beraya hehe..
ape2 pun..
bila dah balik kampung makanya bercuti la dr sesi meng'update' blog..
juga bercuti dr sesi meng'klik' nuff..
maaf ye kwn2 click ku..
bkn sengaja nak mengelat klik..
kat kawasan kampung asbenku tenet sgt2 lembab..
tunggu loading page yahoo pun rase nak gigit2 je pc..
lagikan nak loading blog nih..
mau ku hempas jea pc nnt..maklum la kesabaran ku amat nipis heheks..
so pada yg baik ati tu..jgn lupa teruskan klik2 nuff ku..
dah balik dr kampung nnt den akan terjah korang plak k..
tunggu den dpt henpon yg canggih manggih akan den klik2 salu nuff korang..
tp henpung pe eyk?????
eyh ok la..
pape pun salam aidiladha untuk semua..
nnt jumpa lagi di lain n3..
salams...

Tuesday, November 24, 2009

Baby with transport contest

yeah!!!!
contest lagi okey..
contest ni UMMINABILAH yg buat..disebabkan nabilah suka sgt naik mainan gerak2 camni tu yg ummi die buat baby with transport contest ni hehe..


ade syarat2 jugak okey..

1. mestilah jd follower umminabilah and masukkan dlm bloglist....(done)


2.copy banner kt atas kt sidebar anda and ltk kan link contest ni...no link no qualified...(done)

3. Buat satu entri & upload kan pic ank korang dgn aksi bersama transport diorang, letakkan nama , umur dan ceritakan sedikit pasal pic tu....transport tu xkira lah bentuk ape...tapi yg diorang main lah...walker x termasuk k...(done)


4. umur anak korang mestilah 0-3 tahun...kalau pic tu diambil smasa umur ank anda x melebihi 3 tahun boleh lah diterima...(okey)


5.hanya 1 pic saja yg dibenarkan utk diupload kalau korang nk ltk banyak pun xpe tp aku lah yg rambang mata nk pilih...tajuk kat atas je dterima(done)


6. hanya seorang ank jek yg dbenarkan msuk contest ni...kalau yg ramai ank dia ade pic dgn transport, korang pilih lah yg tercomel skali nk ltk kt n3 tu...hehe buleh?(boley)


7. contest ini bermula pada hari ini 15 Nov 09 dan akan berakhir tepat pada pukul 12 tghari 15 Dis 09. selepas dr tarikh tu x akan dilayan k...


8. terbuka kepada boy n girl k...


9. sesudah wat n3 contest ni silalah tgal jejak kat bawah bersama link korang k...(done)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni la pic alya dgn transportnye..


nama: Nur Alya Aaqila Binti Mohd Nizaar
umur: 2Tahun 5Bulan

Moto ni Alya naik mase g soping2 kat giant klang..disebabkan kejakunan nye tak pernah tengok mende ni so die tersangat teringin la nak naiknye..so umi n ayah pun kena la melayan kan..sekali sekala ape la salahanye (pada umi la)..padahal beskal alya dah ade 2 kat umah..tp die tetap nak moto naik moto ni gak..moto ni blh jalan sendiri tp kena tekan kat kaki tuh..alya kdg2 reti tekan kdg2 tak reti hehe

harap2 la terpikat la umminabilah berkenan la yerk..dpt saguhati pun jd la hehehheh

Contest Si Manja Berkaca Mata

jalan2 td jumpa lak blog UMMIMISHKAH nie..kebetulan lak die tgh buat contest ni..so nak try nasib la hehe..mane la tau kot ade rezki alya kan..


spt biasa la..kalu dah name pun contest semestinya ade syarat..syarat yg ummi mishkah letak pun mudah jea..jum cek sesama..

  • Buat satu entry pasal contest ni dengan title Contest Si Manja Berkaca Mata dan jangan lupa linkkan entry ini dalam post anda.(sudah)
  • Upload gambar si manja anda yang berusia 1 hari hingga 4 tahun dengan aksi berkaca mata. Hanya sekeping gambar untuk seorang peserta diterima kay... jadi silalah pilih gambar anak anda yang anda rasakan terbaik.( baiklah)
  • Nyatakan nama dan umur si manja anda.(okeh)
  • Jangan lupa letakkan banner contest ini di entry dan side bar blog anda.(opkos tak lupa hehe)
  • Tinggalkan komen anda di sini dengan link entry blog anda.(okeh)
  • Contest ini akan dinilai oleh Mr Hubby aka Abu Mishkah.
  • Keputusan adalah muktamad dan akan diumumkan pada 20 Disember 2009.
dan gambar yg umi pertaruhkan adalah

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nama: Nur Alya Aaqila Binti Mohd Nizaar
Umur: 2Tahun 5Bulan

So sape2 yg ade anak tuh mai la same2 kite memeriahkan contest nih..sempat lagi nak belikan anak2 spek mato utk bergaya hehe..

Saturday, November 21, 2009

yeah!!!!

akhirnya!!!!!!
dpt gak tgok Pisau Cukur...
keh3..
nnt nak tengok senario lak..
walaupun mabuk laut..
demi tengok movie kugagahkan gak muahahaha..(gelak burok)

Friday, November 20, 2009

Tag pulak dah..

alamak!!! kena tag plak time2 mabuk laut nih..kena la gagahkan gak menjawab tag dr teman syber ku nih..pape pun maseh yee leeya..bersedia la bace kemerapuan saya nih hehe..

1) write Five interesting facts about the person who give you this award

  • name dia leeya..umo 23 (sama mcm saya.........)
  • sudah berkahwin dan mempunyai seorg anak perempuan yg kiut miut..
  • ibu muda yg berkerjaya sebagai PA..
  • suka layan game kat facebook :p
  • sangat rajin update blog nye..

2) Jot down ten interesting facts about yourself or your hobbies
huks..byknye sampai sepluh

  • seorg yg jarang senyum..bukan sbb sombong..tp tak reti nak senyum tanpa sebab
  • isteri kepada suamiku..dan umi kepada anak ku..akan dtg anak2 dah..
  • kdg2 terover kepoh..kdg2 plak terover pendiam..ikut mood la hehe
  • sgt2 penakut dgn cite hantu,dgn ketinggian,dgn mende2 yg menakutkan la..
  • tak reti nak berkawan sebenonye..tu pasal kawan tak ramai..
  • teringin nak naik flight..Sgt2 teringinnye..
  • seorg yg tdk sabar..cepat terpengaruh..
  • saya berlesung pipit..thats y asben ku terpikat eheks..
  • sgt2 syg my asben..ku x sanggup berjauhan walopun utk 24jam..
  • sgt rapat dgn putriku alya..sbb alya pun takleh berenggang dgn umi..


3)pick your ten most deserving recipients and describe them
  • nadia-kenal kat blog..cik puan nad sila jawab tag ye..
  • kama& olie- pun kenal kat blog gak..bakal ahli farmasi budak kiut nih..
  • aziera- kwn sebelah kampung yg semakin ku kenal setelah berblog..
  • fieza- kwn sekola yg tgh berusaha mencari kerja..
  • x-po: bakal cikgu matematik insyaALLAH
tak tau la nak tag sape lagi..yg ku dah tag korg amik la dulu eyh..nnt ade lagi ku bg yg len plaks..


4) Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged

done..paste kat shotmix jerk la..


5) Paste the award badge in your sidebar

alamak sori la leeya yea..saya failed bab2 nak buat award nih eheks..pape pun thanks coz tag saya..

Wednesday, November 18, 2009

Tuesday, November 17, 2009

update bagai..

salam selasa utk sumer..
agak kureng sehat la skrg nih..
almaklum la poses perubahan hormon heks..
kesian la kat suamiku duk melayan kerenah aku yg lembik nih..
sket2 lemah2..
ketar2..
segala macam perangai la skrg nih..
dah kena start minum susu la..
harus gelodak pewot ku lepas tuh..
ahad ritu dah g beli susu enfamama+..
ya ampun seyes tak sedap bila lalu kat tekak aku nih..
abis nnt nak beli anmum semula la..
jenuh la nak perabis enfamama+ nih..
beli ahad baru minum sekali huahuahua..
lame mane la gamaknye blh abiskan tuh..
jgn nanti kena mkn ubat tmbh drh lagi sudah..
harus ku tak minum langsung susu kang..
pape pun kena kuat semangat walopun bdn lembik..
harap2 selamat la semuanya..
ameen..

Saturday, November 14, 2009

Alya Nak Pesan Nih..

sila berhati2 di jalan raya okey..
helmet pun jgn lupa pakai ..
jadila penunggang mcm saya :)
okey la..
saya nak jalan2 dulu..
bye bye..
.
.
.
.
.
.
.

rezeki kami..

Alhamdulillah rezki november2009..
Syukran Ya-ALLAH..
mmg kutunggu berita nih..
epy sgt2..
kira ni la hadiah besday yg terindah pernah ku dpt..
semoga selamat semuanya..

Thursday, November 12, 2009

jangan risau jangan khuatir..

nape la ngn pc nih..
asyik hang..
slow plak tuh..
bikin hangin puan director je..
dah sesi meng'klik' nuffnang kwn2 tergendala..
mane yg sempat klik tu sempat la..
yg tak sempat jgn risau jgn khuatir..
puan director tetap akan dtg klik..
tp kena tunggu tuan director balik bg die godek2 pc ni dulu..
SEBAB bila tuan director yg ngadap ini pc elok plak 'die' berkerja..
smlm pun tuan director yg g klik2 hehe tu yg ayat len sket kat chatbox anda2..
ini time puan director mau bersiap masak2 lunch..
mak puan director dtg dr johor req sambal belacan :)
nasib baik puan director awal2 dah req sambal goreng kehkehkeh..
nnt puan director kasi tunjuk itu sambal goreng yg sgt mabeles..
ok stop dulu..
masak time..
daaaaaa...

Monday, November 9, 2009

Kek coklat di ptg hari isnin yg lembab..


ptg hari isnin yg lembab sebab ujan tau..
maklum la skrg kan dah masuk musim tengkujuh so ujan jea la..
lagipun hujan kan rahmat..
td alya ajak msk2 kek so gini la hasilnya..
pestime jadi haha..
alya mkn dgn lahapnye..
tak sempat umi nak potong cantik2..
disebabkan kek nye tersangat lembut makanya jadi burok sket la sbb potong cincai hehe..
ayuh makan2 kek..


aku nak g masak tuk dinner laks..
mau masak sambal udang + tomyam sayur + jenahak tumis kunyit je..
mau jamu asbenku yg akan tiba mlm nih..
daaa..
nnt rajin ku update pic menu mlm laks hehe..

semoga selamat hendakNYA

ye ye..
asben ku udah dlm perjalanan pulang..
best2..
x sabar nak tunggu 6jam perjalanan beliau tuh..
dah rindu woo walopun baru mlm td di tinggalkan..
maklum la tak biasa berjauhan..
semoga bebeh selamat sampai ke destinasi..
ameen..


9 nov..

ni la bb al-qaireen amanda tuh..


epy besday tuk kawanku yg bernama iqa..
semoga anda jd mama baik dan penyayang..
smlm g umah die tgok bb..
masih dlm ari org kate..
name bb al-qaireen amanda..
pandai mama die bg nama..
sedap je dengar..
mama die ni saudara baru sbnrnye..
pape pun tahniah iqa..
dah jd mama anda skrg yerk ngee..

Saturday, November 7, 2009

kelantan vs negeri sembilan

ceh title mcm aku follow je pasal bola sepak nih ahaks..
saje nak menulis je..
bkn aku tau pape pun..
mlm ni perlawanan bola antara kelantan vs negeri sembilan..
agak2 mane yg dpt piala seri malaysia (eyh betul ker..rase2 mcm salah hahaha) eyk?
bedal je la labu..
penyokong2 bola sepak kompom mengadap tv japg nih..
kat kapet pun dah meriah org2 kelantan kate n9 kalah..
org n9 lak kate kelantan yg kalah..
mane2 la..
sape kuat menang la huahuahua..
kdg2 kalah menang ni ikut nasib gak..
pada aku la..
ye la tengok berlatih mcm ye ye oo je..
time lawan kalah..
gaknye dorg dah penat berlatih kot..
time lawan dah jd penat tu yg sekadar sepak je..
gamaknye la kan..
aku tegaskan disini yg aku mmg tak tau apa2 hehe..
mane la tau rating blog aku boleh naik tetiba dgn topik nih kehkehkeh (perasan je kan kan)
okeh..
mau gerak tengok sehanti berdansa lak..
aku tingin gak nak menari tp laki ku tak mau..
kenapakah????
malu agaknye maklum la mcm kayu kehkehkeh..
ampun ye bebeh kalu bace la :p

Friday, November 6, 2009

Makan2 malam hari

Alhamdulillah..
kenyang sudah..
masak simple2 je mlm nih..
menu udang cili api + sayo campo + kerapu masak kicap + ikan goreng tuk alya heks..
penuh meja jepun ai..
nak kena beli meja mkn la jwpnye pasni hakhakhak..
arap maap ler gambo2 xde..
sume dah selamat masuk perot :p
x sempat nak snap bagai..

Jumaat Dah..

6Hb jumaat..
esok 7hb dah..
uwaaaaaa......

Wednesday, November 4, 2009

Sengal!!!!

isk..
ape la sengal sangat tenet 2,3 menjak nih..
hangin tul makcik..
loading page pun mcm kura2..
kasi bkr kang baru tau hoh!!!

Tuesday, November 3, 2009

Gelagat Alya




semalam die duk sambung2 mende ni..
pastu ape lagi nak amik gambo la dgn hasilnya..
layanzz kan je la anak umi ni..
budak nak membesarkan..




tgok siap peace g haha..

anak umi ni mmg suka bergaya tau..
walopun rambut tgh kusut masai..
almaklum la rambut beralun mcm angin bayu hakhak..

Any idea???

nak g coti2..
tp tak tau kat ner..
voucher hotel ade lagi 1mlm..
mane mau pigi eyk???
nak g kelantan tak tau mane yg best lak..
nak g pulau2 mcm seriau je time2 ujan manjang nih..
dlm kepala duk pk nak naik cameron lagi ('',)
tp mr bos kate pilih la tempat yg tak pernah g lagi..
mane mau pigi nih???????

Monday, November 2, 2009

tulang oh tulang..

waaaa...
tecekik tulang sudah..
dah telan nasi byk2 pun x jln gak tulangnye..
cemane nih sobs..
dah la tekak tgh perit nih..
sesema plaks isk..
dugaan tol..