Followers

Wednesday, December 9, 2009

Kisah Semalam

Salam pembuka bicara..agak lame x menulis kat sini..nampak suram dah tempat ni kan..takpe lah kini aku kembali mewarnai idupmu chewahh!!!..agak poyo je kan..

semalam aku kena minyak panas woo..pestime kena agak kecoh sikit kehkehkeh..dulik ar nak kecoh pun kan..aku yg kena bukan korang :p sabtu aritu aku balik jhr ade kenduri..mcm biasa la bila balik jhr mmg tak lupa aku tapau kopok basah aka kopok lekor..org2 tempat aku panggil kopok basah so itu la yg aku kenali dr kecik2 lagi..tp seyes la..kopok basah kat mane pun aku beli tak pernah menepati selera aku ni kecuali kat mersing je..kadang2 bila kepingin sgt aku beli la rm1 kat paso mlm klang nih..jenih woo nak perabis dek kerana rasanya yg kureng tuh..disebabkan dah beli kopok basah tu makanya semalam bekpas aku goreng la sebatang..sekali goreng kopok meletup daa..kena la kat tgn, muka,leher ku..makanya jadi tak lawa la diriku beberapa hari akan dtg ni huks..nasib baik la mase tragedi meletup tu alya kat depan tengok tv..kalu die kat dapo sekali dgn aku tak dpt ku bayangkan la cemane jadinya..isk mintak dijauhkan anakku dr perkara2 yg buruk..maklum la tak pernah kena banyak2 ni makanya agak manja la sikit aku ni asyik mengadu pedih..pedih heks..sian la kat mr.asben melayan kerenah ku :)

semalam gak aku g wat chekup pregnancy..bila scan doc kate dah ade jantung..tak sabarnye nak tunggu anak umi membesar..boleh bg alya rase adik die tendang2 umi ngee..dah alang2 g checkup tu mintak la sekali ubat sapu tuk tempat yg kena minyak..sekali tunjuk kat doc mengucap panjang die hehe..katanya mengidam kopok lekor la tu hahaha gelak beso la jugak sekejap aku nih..

semalam gak aku g beli mcm2 buah kat paso mlm kemudian terus ke tesco bkt.tinggi..mencari bhn2 nak buat agar2 marble n puding buah..bhn dah ade nak buatnye ntah bila huahuahua..tunggu dan lihat sahaja la..:p

sekian kisah semalam..daaaa..

Wednesday, December 2, 2009

Tag lagi..

yeah!!! tag lagi..rajin si lia nih menge'tag' saya..
skrg mabuk laut dah beransur pulih alhamdulillah..
so blh la jwb tag dr sahabat maya ku nih..


1. Bekas kekasih saya:
urm...biarlah resia...

2. saya sedang mendengar:
bunyi guruh kat luar..ujan rahmat sudah mari..

3. mungkin saya patut:
lebih matang..rasa mcm ku kanak2 rebina lagi plak muahahaaha..

4. saya suka:
coti2..nak sgt pusing dunia..

5. sahabat-sahabat baik saya:
urm..sahabat susah nak cari wooo..kawan pun x ramai sobs..

6. saya tak faham:
kenapa susah sgt den nak blajo omputih..

7. saya kehilangan:
mood utk mkn2..

8. ramai yg berkata:
dah mcm jalan dgn adik plak ko nih..(bila jln dgn alya laa)

9. makna nama saya:
alamak..tak tau la..yang tau org kate siti maksudnye tanah..

10. cinta itu adalah:
satu perasaan yg manis..

11. Di satu tempat seseorang sedang:
main masak2..sape lagi kalu bukan alya putri kesayangan ku..

12. saya akan cuba:
-menjadi isteri dan umi terbaik untuk suami dan anak2ku.
-lebih berdikari.
-lebih penyabar.

13. ayat SELAMANYA membawa maksud:
sampai bila2 laaaa...

14. telefon bimbit saya:
nokia 6120classic..adiah besday taun lepas..

15. bila saya terjaga dari tidur:
mesti cari my asben dulu..kalu tengok dia takde mesti rasa nak nangis hehe..pastu baru tgok alya tido cemane..

16. saya paling meluat bila:
org ngengada..gila gedik je tgok..

17. pesta/parti adalah:
ntah..tak pernah tau sebab tak pernah g..maklum la saya org kampung yg asli bkn dr kampung asli okeh huahuahua..

18. haiwan paling comel yg pernah saya jumpa:
anak burung ape ntah..kiut/comel sgt2..geram je nengok..

19. peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah:
zaman kanak2 la..main je tak payah pk ape2..

20. Hari ini:
mak n pak mertua ku dtg daaa..depa p ziarah besan pak sedara meninggal mlm tadi..

21. Malam ini saya akan:
melayan pak n mak mertuaku la..

22. Esok pula saya akan:
memula kan hari mcm biasa..

23. saya betul2 inginkan:
naik flight..tp pk2 balik mcm menakutkan..

24. ketika anda lihat wajah anda di cermin pagi tadi:
tak tengok cermin lagi arini..

25. Pusat membeli belah atau arked permainan:
arked permainan la..blh bg alya main2..

26. Makanan barat atau jepun:
makanan kampung lagi sodap..

27. bilik yang terang atau gelap:
tido time mesti la gelap..

28. makanan segera adalah:
sedap..hahahaha

29. ayat terakhir yang anda kata pada seseorang:
kenapa tu? (sebab dengo alya sedu2..upenye die buat2 sedih daaa)

30. siapa yang anda mahu tag:
nadia- sila jawab ye nad..

fieza- amik ko tag 30 dr den huahuahua..

mamaaerish- jwb tag ye kak..

sekian tag dari lia..

cuci2..

lame dah x update blog nih..berkerawang dah umah den gamaknye..
nak kena sapu2..mop2..basuh ape yg patut dulu la gamaknye nih..
ngeeeee ('',)

Thursday, November 26, 2009

Wednesday, November 25, 2009

Salam Hari Rabu..

salam ari rabu semua..
moga2 anda beroleh kesihatan yg elok sepanjang hari..
lusa dah ari raya..
mungkin mlm ni kami akan berangkat balik kampung..
kali ni giliran kedah plak..
disebabkan raya aldilfitri dah kat jhr..
dah berkeluarga ni kena la berkorban kan..
gilir2 beraya hehe..
ape2 pun..
bila dah balik kampung makanya bercuti la dr sesi meng'update' blog..
juga bercuti dr sesi meng'klik' nuff..
maaf ye kwn2 click ku..
bkn sengaja nak mengelat klik..
kat kawasan kampung asbenku tenet sgt2 lembab..
tunggu loading page yahoo pun rase nak gigit2 je pc..
lagikan nak loading blog nih..
mau ku hempas jea pc nnt..maklum la kesabaran ku amat nipis heheks..
so pada yg baik ati tu..jgn lupa teruskan klik2 nuff ku..
dah balik dr kampung nnt den akan terjah korang plak k..
tunggu den dpt henpon yg canggih manggih akan den klik2 salu nuff korang..
tp henpung pe eyk?????
eyh ok la..
pape pun salam aidiladha untuk semua..
nnt jumpa lagi di lain n3..
salams...

Tuesday, November 24, 2009

Baby with transport contest

yeah!!!!
contest lagi okey..
contest ni UMMINABILAH yg buat..disebabkan nabilah suka sgt naik mainan gerak2 camni tu yg ummi die buat baby with transport contest ni hehe..


ade syarat2 jugak okey..

1. mestilah jd follower umminabilah and masukkan dlm bloglist....(done)


2.copy banner kt atas kt sidebar anda and ltk kan link contest ni...no link no qualified...(done)

3. Buat satu entri & upload kan pic ank korang dgn aksi bersama transport diorang, letakkan nama , umur dan ceritakan sedikit pasal pic tu....transport tu xkira lah bentuk ape...tapi yg diorang main lah...walker x termasuk k...(done)


4. umur anak korang mestilah 0-3 tahun...kalau pic tu diambil smasa umur ank anda x melebihi 3 tahun boleh lah diterima...(okey)


5.hanya 1 pic saja yg dibenarkan utk diupload kalau korang nk ltk banyak pun xpe tp aku lah yg rambang mata nk pilih...tajuk kat atas je dterima(done)


6. hanya seorang ank jek yg dbenarkan msuk contest ni...kalau yg ramai ank dia ade pic dgn transport, korang pilih lah yg tercomel skali nk ltk kt n3 tu...hehe buleh?(boley)


7. contest ini bermula pada hari ini 15 Nov 09 dan akan berakhir tepat pada pukul 12 tghari 15 Dis 09. selepas dr tarikh tu x akan dilayan k...


8. terbuka kepada boy n girl k...


9. sesudah wat n3 contest ni silalah tgal jejak kat bawah bersama link korang k...(done)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni la pic alya dgn transportnye..


nama: Nur Alya Aaqila Binti Mohd Nizaar
umur: 2Tahun 5Bulan

Moto ni Alya naik mase g soping2 kat giant klang..disebabkan kejakunan nye tak pernah tengok mende ni so die tersangat teringin la nak naiknye..so umi n ayah pun kena la melayan kan..sekali sekala ape la salahanye (pada umi la)..padahal beskal alya dah ade 2 kat umah..tp die tetap nak moto naik moto ni gak..moto ni blh jalan sendiri tp kena tekan kat kaki tuh..alya kdg2 reti tekan kdg2 tak reti hehe

harap2 la terpikat la umminabilah berkenan la yerk..dpt saguhati pun jd la hehehheh

Contest Si Manja Berkaca Mata

jalan2 td jumpa lak blog UMMIMISHKAH nie..kebetulan lak die tgh buat contest ni..so nak try nasib la hehe..mane la tau kot ade rezki alya kan..


spt biasa la..kalu dah name pun contest semestinya ade syarat..syarat yg ummi mishkah letak pun mudah jea..jum cek sesama..

  • Buat satu entry pasal contest ni dengan title Contest Si Manja Berkaca Mata dan jangan lupa linkkan entry ini dalam post anda.(sudah)
  • Upload gambar si manja anda yang berusia 1 hari hingga 4 tahun dengan aksi berkaca mata. Hanya sekeping gambar untuk seorang peserta diterima kay... jadi silalah pilih gambar anak anda yang anda rasakan terbaik.( baiklah)
  • Nyatakan nama dan umur si manja anda.(okeh)
  • Jangan lupa letakkan banner contest ini di entry dan side bar blog anda.(opkos tak lupa hehe)
  • Tinggalkan komen anda di sini dengan link entry blog anda.(okeh)
  • Contest ini akan dinilai oleh Mr Hubby aka Abu Mishkah.
  • Keputusan adalah muktamad dan akan diumumkan pada 20 Disember 2009.
dan gambar yg umi pertaruhkan adalah

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nama: Nur Alya Aaqila Binti Mohd Nizaar
Umur: 2Tahun 5Bulan

So sape2 yg ade anak tuh mai la same2 kite memeriahkan contest nih..sempat lagi nak belikan anak2 spek mato utk bergaya hehe..

Saturday, November 21, 2009

yeah!!!!

akhirnya!!!!!!
dpt gak tgok Pisau Cukur...
keh3..
nnt nak tengok senario lak..
walaupun mabuk laut..
demi tengok movie kugagahkan gak muahahaha..(gelak burok)

Friday, November 20, 2009

Tag pulak dah..

alamak!!! kena tag plak time2 mabuk laut nih..kena la gagahkan gak menjawab tag dr teman syber ku nih..pape pun maseh yee leeya..bersedia la bace kemerapuan saya nih hehe..

1) write Five interesting facts about the person who give you this award

  • name dia leeya..umo 23 (sama mcm saya.........)
  • sudah berkahwin dan mempunyai seorg anak perempuan yg kiut miut..
  • ibu muda yg berkerjaya sebagai PA..
  • suka layan game kat facebook :p
  • sangat rajin update blog nye..

2) Jot down ten interesting facts about yourself or your hobbies
huks..byknye sampai sepluh

  • seorg yg jarang senyum..bukan sbb sombong..tp tak reti nak senyum tanpa sebab
  • isteri kepada suamiku..dan umi kepada anak ku..akan dtg anak2 dah..
  • kdg2 terover kepoh..kdg2 plak terover pendiam..ikut mood la hehe
  • sgt2 penakut dgn cite hantu,dgn ketinggian,dgn mende2 yg menakutkan la..
  • tak reti nak berkawan sebenonye..tu pasal kawan tak ramai..
  • teringin nak naik flight..Sgt2 teringinnye..
  • seorg yg tdk sabar..cepat terpengaruh..
  • saya berlesung pipit..thats y asben ku terpikat eheks..
  • sgt2 syg my asben..ku x sanggup berjauhan walopun utk 24jam..
  • sgt rapat dgn putriku alya..sbb alya pun takleh berenggang dgn umi..


3)pick your ten most deserving recipients and describe them
  • nadia-kenal kat blog..cik puan nad sila jawab tag ye..
  • kama& olie- pun kenal kat blog gak..bakal ahli farmasi budak kiut nih..
  • aziera- kwn sebelah kampung yg semakin ku kenal setelah berblog..
  • fieza- kwn sekola yg tgh berusaha mencari kerja..
  • x-po: bakal cikgu matematik insyaALLAH
tak tau la nak tag sape lagi..yg ku dah tag korg amik la dulu eyh..nnt ade lagi ku bg yg len plaks..


4) Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged

done..paste kat shotmix jerk la..


5) Paste the award badge in your sidebar

alamak sori la leeya yea..saya failed bab2 nak buat award nih eheks..pape pun thanks coz tag saya..

Wednesday, November 18, 2009

Tuesday, November 17, 2009

update bagai..

salam selasa utk sumer..
agak kureng sehat la skrg nih..
almaklum la poses perubahan hormon heks..
kesian la kat suamiku duk melayan kerenah aku yg lembik nih..
sket2 lemah2..
ketar2..
segala macam perangai la skrg nih..
dah kena start minum susu la..
harus gelodak pewot ku lepas tuh..
ahad ritu dah g beli susu enfamama+..
ya ampun seyes tak sedap bila lalu kat tekak aku nih..
abis nnt nak beli anmum semula la..
jenuh la nak perabis enfamama+ nih..
beli ahad baru minum sekali huahuahua..
lame mane la gamaknye blh abiskan tuh..
jgn nanti kena mkn ubat tmbh drh lagi sudah..
harus ku tak minum langsung susu kang..
pape pun kena kuat semangat walopun bdn lembik..
harap2 selamat la semuanya..
ameen..

Saturday, November 14, 2009

Alya Nak Pesan Nih..

sila berhati2 di jalan raya okey..
helmet pun jgn lupa pakai ..
jadila penunggang mcm saya :)
okey la..
saya nak jalan2 dulu..
bye bye..
.
.
.
.
.
.
.

rezeki kami..

Alhamdulillah rezki november2009..
Syukran Ya-ALLAH..
mmg kutunggu berita nih..
epy sgt2..
kira ni la hadiah besday yg terindah pernah ku dpt..
semoga selamat semuanya..

Thursday, November 12, 2009

jangan risau jangan khuatir..

nape la ngn pc nih..
asyik hang..
slow plak tuh..
bikin hangin puan director je..
dah sesi meng'klik' nuffnang kwn2 tergendala..
mane yg sempat klik tu sempat la..
yg tak sempat jgn risau jgn khuatir..
puan director tetap akan dtg klik..
tp kena tunggu tuan director balik bg die godek2 pc ni dulu..
SEBAB bila tuan director yg ngadap ini pc elok plak 'die' berkerja..
smlm pun tuan director yg g klik2 hehe tu yg ayat len sket kat chatbox anda2..
ini time puan director mau bersiap masak2 lunch..
mak puan director dtg dr johor req sambal belacan :)
nasib baik puan director awal2 dah req sambal goreng kehkehkeh..
nnt puan director kasi tunjuk itu sambal goreng yg sgt mabeles..
ok stop dulu..
masak time..
daaaaaa...

Monday, November 9, 2009

Kek coklat di ptg hari isnin yg lembab..


ptg hari isnin yg lembab sebab ujan tau..
maklum la skrg kan dah masuk musim tengkujuh so ujan jea la..
lagipun hujan kan rahmat..
td alya ajak msk2 kek so gini la hasilnya..
pestime jadi haha..
alya mkn dgn lahapnye..
tak sempat umi nak potong cantik2..
disebabkan kek nye tersangat lembut makanya jadi burok sket la sbb potong cincai hehe..
ayuh makan2 kek..


aku nak g masak tuk dinner laks..
mau masak sambal udang + tomyam sayur + jenahak tumis kunyit je..
mau jamu asbenku yg akan tiba mlm nih..
daaa..
nnt rajin ku update pic menu mlm laks hehe..

semoga selamat hendakNYA

ye ye..
asben ku udah dlm perjalanan pulang..
best2..
x sabar nak tunggu 6jam perjalanan beliau tuh..
dah rindu woo walopun baru mlm td di tinggalkan..
maklum la tak biasa berjauhan..
semoga bebeh selamat sampai ke destinasi..
ameen..


9 nov..

ni la bb al-qaireen amanda tuh..


epy besday tuk kawanku yg bernama iqa..
semoga anda jd mama baik dan penyayang..
smlm g umah die tgok bb..
masih dlm ari org kate..
name bb al-qaireen amanda..
pandai mama die bg nama..
sedap je dengar..
mama die ni saudara baru sbnrnye..
pape pun tahniah iqa..
dah jd mama anda skrg yerk ngee..

Saturday, November 7, 2009

kelantan vs negeri sembilan

ceh title mcm aku follow je pasal bola sepak nih ahaks..
saje nak menulis je..
bkn aku tau pape pun..
mlm ni perlawanan bola antara kelantan vs negeri sembilan..
agak2 mane yg dpt piala seri malaysia (eyh betul ker..rase2 mcm salah hahaha) eyk?
bedal je la labu..
penyokong2 bola sepak kompom mengadap tv japg nih..
kat kapet pun dah meriah org2 kelantan kate n9 kalah..
org n9 lak kate kelantan yg kalah..
mane2 la..
sape kuat menang la huahuahua..
kdg2 kalah menang ni ikut nasib gak..
pada aku la..
ye la tengok berlatih mcm ye ye oo je..
time lawan kalah..
gaknye dorg dah penat berlatih kot..
time lawan dah jd penat tu yg sekadar sepak je..
gamaknye la kan..
aku tegaskan disini yg aku mmg tak tau apa2 hehe..
mane la tau rating blog aku boleh naik tetiba dgn topik nih kehkehkeh (perasan je kan kan)
okeh..
mau gerak tengok sehanti berdansa lak..
aku tingin gak nak menari tp laki ku tak mau..
kenapakah????
malu agaknye maklum la mcm kayu kehkehkeh..
ampun ye bebeh kalu bace la :p

Friday, November 6, 2009

Makan2 malam hari

Alhamdulillah..
kenyang sudah..
masak simple2 je mlm nih..
menu udang cili api + sayo campo + kerapu masak kicap + ikan goreng tuk alya heks..
penuh meja jepun ai..
nak kena beli meja mkn la jwpnye pasni hakhakhak..
arap maap ler gambo2 xde..
sume dah selamat masuk perot :p
x sempat nak snap bagai..

Jumaat Dah..

6Hb jumaat..
esok 7hb dah..
uwaaaaaa......

Wednesday, November 4, 2009

Sengal!!!!

isk..
ape la sengal sangat tenet 2,3 menjak nih..
hangin tul makcik..
loading page pun mcm kura2..
kasi bkr kang baru tau hoh!!!

Tuesday, November 3, 2009

Gelagat Alya




semalam die duk sambung2 mende ni..
pastu ape lagi nak amik gambo la dgn hasilnya..
layanzz kan je la anak umi ni..
budak nak membesarkan..




tgok siap peace g haha..

anak umi ni mmg suka bergaya tau..
walopun rambut tgh kusut masai..
almaklum la rambut beralun mcm angin bayu hakhak..

Any idea???

nak g coti2..
tp tak tau kat ner..
voucher hotel ade lagi 1mlm..
mane mau pigi eyk???
nak g kelantan tak tau mane yg best lak..
nak g pulau2 mcm seriau je time2 ujan manjang nih..
dlm kepala duk pk nak naik cameron lagi ('',)
tp mr bos kate pilih la tempat yg tak pernah g lagi..
mane mau pigi nih???????

Monday, November 2, 2009

tulang oh tulang..

waaaa...
tecekik tulang sudah..
dah telan nasi byk2 pun x jln gak tulangnye..
cemane nih sobs..
dah la tekak tgh perit nih..
sesema plaks isk..
dugaan tol..

Friday, October 30, 2009

CUTE BABY WITH CD CONTEST


join contest lagi mane tau ade rejeki kankan..
contest ni mummyqis yg buat..
lame dah die ngajak..baru skrg dan buat n3 hehe..

syaratnye mudah je;
1) buat n3 khas,then buh pic yg tercantik n musti pakai CD.(Dah)
2)copy banner dan letak di site bar serta link kan ke blog mummyqis.(Dah)
3)masukkan blog penganjur ke blog list. (Dah)
4)jd follower.(Dah)
5)blh tempek 1 gambar je.(Okeh)
6)link kan ke blog penganjur

tu jer syaratnye..tarikh tup 14Nov..lame lagik konon2nye..


ni pic yg umi pertaruhkan..


alya dah pakai Cd lunatots..
pastu dipeluk Cd crazymommy takut umi amik simpan..
harap2 cukup syarat la ye puan penganjur..

Alya & beg sekolahnya..

cantik x beg skola saya????



umi...
Alya dah siap nak g skola ni..
bila umi nak anta?
('',)

Thursday, October 29, 2009

semakin hampir masanya...

yeahaaa
pojek semakin hampir siap..
rase semakin x sabar melihat hasilnye..
adakah aku berjaya????
tgok je la keputusannya nnt huks..

Monday, October 26, 2009

Friday, October 23, 2009

Musti Tengok..

Meh kawan2..
akak2
abang2..
adik2..
mama2..
papa2..
cikgu2..
murid2..
sumer org la..
meh2 klik sini
register terus dpt rm1.00

Thursday, October 22, 2009

impinku..


rumah idaman ati..
ahaks..
ntah taun bile la haku nak dpt duk umah cenggini..
cantik tul tgok umah nih..
menepati citarasa ku haha..
citarasa nak tinggi..
x sedo diri tol hakhak..

Wednesday, October 21, 2009

Only For Mr Ahmad Hanapi Bin Yadi



Allah Selamat kan Abah..
Allah Selamat kan Abah..
Allah selamat kan Abah salu..
Allah Selamatkan Abah..

Epy Besday tuk Abah yg ke 54..
Ct doakan abah dipanjangkan umur..
diberi kesihatan yg baik..
dimurahkan rezki abah salu..
Semoga abah x garang2 lagik hehehe..

Tuesday, October 20, 2009

Open table






hasil2 pic dr henpung asben..
bila di tgok semula nmpak cantik gak walopun henpung xde flash..
berposing pas kekenyangan mkn seafood kat tepi laut..
asben open table sempena berita baik dpt smlm..
maseh bebeh belanja ct mkn sedap2 eheks..
pasni banje la salu kehkehkeh..


ni lak hasil alya yg buat..


tgok la tu gegar2 sobs..


hah yg ni pun alya amik..nmpak cantik..pandai anak umi..blh di asah lg bakatnye tuh eheks..

Syukur..

Alhamdulillah..
rezki dr ALLAH..
dpt gark jwpn g intebiu dulu..
tahniah 4 my asben terutamanya..
juga pd geng2 yg seangkatan mase g intebiu dulu..
mane yg dpt tu tahniah la ye..
yg x dpt tu usaha lg..
mase korang akan sampai gak nnt..

Monday, October 19, 2009

Jalan2 lagik

alya taku2 duk dlm kete polis nih..

ekekeke..alya malus2 time nih..

anak umi skrg mmg suka posing


Smlm haku g open aus astro kat ampang..
ingat kot g mkn2 je..
upenye ade retis2..
kuciwa atiku x dpt amik pic..
camera x dok uwaaaa...
alya lak meragam nape ntah..
so duk jap je la..
balik tuh g suarasa kat shah alam lak..
dpt la alya bergamba dgn maya karin..
umi yg nak sebenonye tp x syiok la xde camera..
henpung pun bkn canggih so pic blum tentu lawo uhuks..
abistuh g mkn2 kat kedai kopi..
pastu balik hehe..

Sunday, October 18, 2009

Done..

okeh..
skrg dah blh post komen ye kwn2..
sila mengomen sampai lebam kehkehkeh..
saya mau siap2 mkn pree..
astro panggil open aus eheks..
camera pakcik asben pinjam so x leh la nak posing2 sobs..


Saturday, October 17, 2009

saje carik koje..

urmmmm...
pening dah mengedit blog nih..
kucar kacir dah jadinya..
baru separuh siap..
mata dah lotih..
nnt sambung len pulaks..

ptg kang nak g open house..
len ari la sambung edit kehkehkeh...

Friday, October 16, 2009

Movie & Spek Mato pepel..

mlm td haku g tgok PAPADOM kat bkt tinggi..
mmg menarik citenye..
dedikasi tuk sume papa2 di dunia..
citenye veri lawak..
mmg sgt x kering gusi..
alya yg x fhm pun die bantai gelak bile sume org dlm panggung tu gelak..
sampai abis aku mkn popcorn pun x sdr kehkehkeh..
lawak2 pun agak menyentuh ati la bg org yg berati lembut cam haku nih :P
ending nye mmg gugur ayaq mata la ahaks..
dah mcm segmen tangkap leleh kat MMA lak..
mane x nye dr duk gelak2 sakan blh plak ayaq mata kuar kehkehkeh..
blh jd pelakon tv gark haku ni kahkahkah..
pasan lebih okey..


ni plak alya bergaya dgn spek barunye..
mahal woo seb bek ayah bg beli kalu x kompom melalak die time tu gak..
lawa kan anak umi..
kiut bangat umi tgok dgn spek pepel nye tuh..
dan..
alya dah pas tunjuk peace dgn betul..
yeahaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, October 15, 2009

Bikin haru jerk kan...


amik ko..
sampai 3post haku wat arini kehkehkeh..
kira ala2 marathon la nih :P
menu minum petang arini..
cempedak goreng yg kureng sedap..
cemane ntah aku blh lupa buh garam lak mase bancuh tepung huahuahua..
yg penting blh mkn haku balun jea la...

Beraya...

saya,fieza,nurul,elly
dpn: fara,alya,ajih


pic ni pun dah lame haku simpan..
fara dah tya bile nak bg heks..
sori la fara eyh..
kite bz skrg..
ni je pic yg sempat amik mase raya dgn kwn2 aritu..
haku usung kamera manjang..
konon nak amik pic kat sume umah..
lastnye kat umah fara je dpt amik pic same2 huks..

Buang sawang jap...

pehh..agak lame x mengupdate blog..
bersawang dah ni huahuahua..
nak wat cemane kebizian melanda skrg nih..
start belajar..
start belajar..
start belajar..
belajo ape?????
ade la hehehehe..
masih dlm poses belajar x nk la heboh2..
kang failed malu haku hakhak..
harap2 berjaya la poses pembelajaran haku nih..
aminnn

Tuesday, October 6, 2009

Pengalaman balik beraya..

khamis last week aku balik kedah(kampung asben) nek ketapi..
pestime nek agak teruja la huhu..
disebabkan perjalanan yg maha dasyat lamanya so aku pun offer la kat asben tuk nek ketapi dgn tiketnye di sponser olehku ahaks..
amik yg katil punya..3org beso n sorg baby comel alya rege rm150..
almaklum la aritu menang contest..
sesekali berbakti utk asben agak menarik gak walopun x seberapa..
ok cite pasal pengalaman plak..
ketapi gerak kul 8 p.m..
dijangka sampai kul 7lbh a.m
tp sampainya kat kul 9 a.m wooo..
seb bek la amik tempat tido..
kalu duk jea mau patah pinggang muda ku duk 13jam hahaha..
dah la dpt katil kat ujung koc..
x pasal2 kena jd penjaga pintu je..
time pintu terbuka bising wooo...
pintu tutup pun bising gak tp blh thn dek tinge lg ar..
plus plak dgn mcm2 bunyik mat2 askar berdengkur time tido..
haru biru tol jdnya..
mula2 naik alya mcm takut je..lame2 dah ok la..
tiap kali benti die duk bye2 kat org yg ade kat stesen tu haha..
umi pun jd begitu teruja pestime naik ketapi ni..
22taun idup baru la dpt nek ketapi jln jauh2 huhu..
tu yg duk bergambar je..
kenangan la konon2nye ahaks..

waktu ni alya takut2 lagi tu yg duk lekat kat umi je..umi lak mmg dah xctd haha..


time ni dah agak berani sbb dpt tgok org time benti kat stesen..


ni mmg dah ok pun..


time ni lagi ar sakan die..siap karok n nari lagik haha..majalah umi tu yg jd mic dia..



asben lak duk katil atas..time ni die dah agak tintong katanya haha..

raya2009

salam syawal walopun agak terlewat eheks..
jengah blog org sume dah meriah ngn pic raya..
aku jea baru nak start..
xpe..
bg chance kat org len dulu..
biar aku last2 kehkehkeh..
xreti nak edit2 so aku tempek jea la byk2..
layanzzzzz...


mak&abah


amat-mak-abah-udin-kak ngah


alya-ayah-ummi