Followers

Sunday, December 5, 2010

cuti2 @ bukit gambang resort

Aritu tetiba asben kate jom g bukit gambang nak..hehehe aku ni kalu org dah jom tu harus la laju je..almaklum la kan,mmg gile nak berjalan je :p tapi mcm rugi la gi time tu,auni masih kecik sgt2 lagi..makanye dgn aku sekali la berkorban tak dapat main air huhuhu..maka kami dua beranak cuci mata je la melihat ayah dan kakLong seronok main air..takpe la auni..nanti auni besar sikit kite gi lagi eyh..umi janji k..kalau umi lupa sila la auni ingatkan umi dan ayah..:) umi tau auni cepat ingat ape yg auni dah tengok kan kan..

ok2..cuci mata lagi ni..mula2 mcm biasa la,si alya sgt2 takut nak main air kat waterpark tu..bawak g swimming pool pun takut..laut je tak pernah bawak lagi..sangat2 payah woo die nak lepas ayah..duk peluk kuat2 hahaha..umi keje bantai gelak je la..



tapi dah dkt 10minit ayah die paksa gak bawak g main air,lame2 die seronok,alhamdulillah..hati umi dan ayah suka sgt bila tengok anak2 gumbira..sume tempat mainan die nak masuk la..sampai auni ngantuk2 tunggu kakLong die..bile dah seronok,ajak balik kompom la alya tak mau hahaharus...biasa la kan budak2..tak pe alya,nnt tunggu babay besar kite dtg lagi ye sayang..

Saturday, December 4, 2010

wajah2 puteri kedua..




tempek sikit je la eyh..nnt baru upload lagi..tenet mcm siput..slow je mengupload..ade banyak cerita..nnt buat sinopsis dulu baru create cite panjang keh3..

Thursday, December 2, 2010

selesai dgn sempurna..alhamdulillah

Align Centerkambing kurma


ayam kicap


Rendang angsa


Menu utama mase kenduri aqiqah auni..alhamdulillah sume dah selesai dgn selamat..lega aku sebagai umi die..pic2 len nnt aku wat n3 len hehehe

Monday, November 15, 2010

Jalan2..

minggu lepas saje g ngetest gadget baru kat icity..bese la org baru nak merangkak hehehe..mls nak tempek byk2,sgt lambat nak upload hurmm..



menung ape la tu ^-^

Thursday, November 11, 2010

suka ^-^

video

Pejamkan mata mu untuk ku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu disini tempatmu
Walau berubah dimata kita
Tetap indah selagi kau masih percaya

Tertawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus yang berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya
Bukalah matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini ( 7x )

Monday, November 8, 2010

Makan saje la..

Sian rumah aku ni dah bersarang..kejap rajin update..kejap tidak huhu..ape nak buat,rutin harian dah berubah sejak anak makin bertambah,plus dah berpindah umah ngee..ye la,bila dah pindah maka ade la sikit perubahan dalam hidup hehe..perubahan yg positif la opkos kan,alhamdulillah..

Hurm pape pun bila dah abis kata2 pembukaan,haruslah ade cite kemuncak konon2 :p

mesti korang tau kan ape ni..ni la tauhu bakar..tiap kali g midvalley tak sah kalau aku tak makan ni..kire yg kat mid ni je la menepati citarasa aku..nak buat sendiri belum lulus hehehe..sekarang kan dah galak semua konon nak buat sendiri lalalalalalala...

kan ujung minggu lepas ade pc expo kat mid..sambil2 cuci mata..cuci kepala..cuci gak la tekak haku nih huahuahua..

Monday, October 25, 2010

kembali bercerita konon2nye

owh lama sungguh tak bercerita baru dalam rumah saya ni..kemane ntah hilang semua cerita..lagi plak takde pica,jadi lagi malas la nak update ngee..bukan pe macam tak best plak tengok huruf tanpa cerita,betul tak..

sekarang ni pun tak tau nak cerita ape keh3..so aku tempek gambo je la..suasana indah tau..siyes aku tak reti nak gambarkan cemane dengan kata2..tapi biasa la kan.takat ambil dengan kamera henpung ape la sangat yang jadi nye..lain la kalau guna DSLR ngeh3..




selebihnye korang gi tengok kat fb je la heheeh

Wednesday, October 13, 2010

no idea :)

Ahad lepas kami g naik cameron utk kali kedua..saje g jalan2 mkn angin hehe..naik lalu tapah..sgt pening kepala dgn jln pusing2 camtu,rase dulu turun lalu situ ok je..tak byk sgt snap pic,sebab dtg dgn perasaan nak membeli je huhu..



beli pun rase mcm tak banyak..tapi duit byk abis huahuahua..

Thursday, October 7, 2010

renungan bersama..

video

Suka suki siku saku

Hurmmmm..naik boring dah tengok blog sendiri skrg nih..asyik2 pasal masak& masak&masak..ape ingat org len tak masak ke hah? urmmm..dah aku tak tau nak cite pe aku cite la pasal masak..dah tu je yang aku duk belajar skrg nih..pasni belajar lain aku duk tempek mende len plak la huhu..

hah mai sat layanz pic anak den yg suka bergaya ni..korang rase2 kan layak tak alya ni jadi model :p tengok dr bakat die kan,mcm ade gaya tau..tengok die mcm berminat ke arah seni..gaknye sbb umi die dulu duk kate nak sgt anak join gimnas kot eyk huahuahua..





Wednesday, October 6, 2010

lagi berkaitan Makan

Semalam aku buat kek karamel..sgt gigih aku buat hahaha..start kul 7pg..kul 1ptg baru siap sepenuhnye..tu termasuk sekali dgn mase yg aku sia2 kan sbb dah berputus asa la :) mane taknye,kalau tak cukup semangat kompom aku dah biarkan semua2 tu kat dapo mcm tu je..gile down aku smlm sbb nak buat adunan yg terakhir tak jadi2..dan akhirnye setelah aku perabis sume stok telor yg ade dlm petiais baru la menjadi..skrg ni peti umah aku penuh dgn telo kuning shj hahaha..

Tp aku rase agak kureng menyengat la kek aku ni..susunan kaler tak menarik..keknye terlalu nipis,TAPI rase dah lulus yahooooo...pasni impian aku nak buatkan tuk family aku kat kampung rase..yipeeee..harap2 mak aku akan berbangga sedikit dgn perubahan kemahiran anaknye nih hiks...

Dan arini aku harus bercuti dr buat kek,sebab telo nan do dah adeiii..baru berangan nak buat kek coklat moist..nak gak kek gula hangus..haish..mcm2 nak buat nih..tp bilakah akan terlaksana? tunggu dan lihat sajok hihihi..

adios

Thursday, September 30, 2010

sila la layanz aku yg gediks ni :p


Mood sgt gembira dlm hati lagi hehe..menu mkn mlm arini hanya kobis goreng + ikan goreng + kari ayam..yg jadi gembiranya,aku buat kari menjadi arini..siyes pestime buat jadi,selama ni aku buat tak pernah cukup sifat hahaha..ghupenye kemain mudah nak buatnye..alhamdulillah,bakat masak kari dah menjengah hatiku..tQ pada sifu yg tunjuk ajarku hiks..

Wednesday, September 29, 2010

Mood: sangat gumbira hihi..

Ni la cite yg aku nak kabo hehe..Akhirnye terlaksana gak impian nak buat kek lapis masam manis ni..walopun ade sedikit kekurangan tp kira lulus gak la..di sebabkan aku ni mmg gila kan kesempurnaan bab masak2 ni so aku bg 70markah je hehe..pasni kena ready stok hawflakes banyak2 hohoho ~ jom layanzz..

ni adunan pas campur sume bahan..adunan ni kena bg beberape bhgian tuk buh warna..


ni la hawflakes yg aku ade..gile tak cukup..rase kalut aku pun dtg la menari2 dlm ati hahaha
setelah berusaha gigih..berhempas dan berpulas..ni la hasilnye..tengok tu akibat tak cukup hawflakes maka aku buh jauh2 jd la gitu ropenye ekekeke..

Aku yg sangat ghajin..

Arini aku terasa mcm sgt rajin huahuahua..bangun pagi aku buat bekpas..pastu terus siap tuk menu seterusnye..cite ni kat next n3..tunggu..menu bekpas aku buat simple mimple je..bihun goreng hehe..

alya suka mkn sbb ade sayo die..
sekadar selingan
:
:
:
:
:
arini tak tau kenapa si alya ni asyik begini..pakai tudung tak bukak2 langsung..ni pic setengah je hehe..
ni pic penuh malu nak tunjuk..sbb die pakai skirt pendek tapi bertudung huahuahua..ni die angkat takbir mcm nak solat..


Tuesday, September 28, 2010

cubaanku..


hihihi..kegagalan..resepinye name marble chese kek..tp aku buat jd mcm coklat chese kek plak..haru tul..tapi takpe..aku tak kan berputus asa..pasni ade kek lagi yang tunggu giliran ngee...

Ternakan Abah

Sejak taun lepas abah start bela ayam ngan itik..sikit2 die tambah sampai jd sebanyak2 itik yg abah ade..pastu sikit2 abah sembelih buat mkn sendiri,bg orang,jamu org makan..sekarang abah cuma bela angsa je..dah banyak angsa abah..sangat bising angsa tu hihi..tapi bagus tau angsa tu,dgr kate abah..pagi2 abah kuarkan bg angsa tu g carik makan..pandai angsa2 tu g port mereka,sampai time balik semula masuk reban..abah tak payah pun tunggu kat dorang..


ni angsa2 beso tengah makan2..


ni kira bb angsa..abah kate baru 2 minggu..dengan angsa kecik ni pun aku takut,lagikan angsa yg beso serti di atas ngeh3..


pic selingan
Alya setinggi pokok kelapak..rendah je pokok kelapa ni..korang tengok la kat pic2 yang atas tu..budak ni tak sah kalu tak bergaya hihi

Monday, September 27, 2010

mencuba dan terus mencuba..

Sejak2 balik dr kampung beraya ni,aku jd teruja untuk memperbaiki teknik memasak..sane sini aku mintak resepi dr kawan2 yg pandai masak..menu pertama yg aku try adalah nasi ayam..hentam saje la hahaha..kureng rase serba serbi..tp laju gak masuk dlm mulut menuju ke perut hihi..

ni menu 2hari lepas,pastu esok paginye aku buat nasi lemak plak..pun fail haha..sian den..tp takpe..aku takkan berputus asa..

Ragam die..

Tak tau la kenapa dengan alya sekarang ni..mudah sangat menitiskan air mate..sikit2 nangis..sikit2 nangis..nak kate tak melayan die aku rase cukup bg kasih sayang kat die..tapi mungkin gak ade yang terkurang kan..umi mintak maaf ye sayang..bukan niat umi nak marah2 alya,nak cubit alya..kdg2 umi jadi hilang sabar..

bila alya dah meragam macam ni la jadinye..sape pun tak boleh layan dah..kalu tak makin menjadi2 die meragam..dah ambil,peluk die sekuatnye die tolak2 kite..sabar selagi umi boleh sabar..anak2 sedang membesar kan..banyak la dugaannye..

Raya ke7

Raya ke6 kitorang balik jhr dah..pagi tu asben keje jap..abis keje terus gerak balik jhr hehe..esoknye aku ngn mak n adik bongsu g pasir gudang umah akak..kitorang men terjah je haha..tak bagtau pun kate nak dtg..konon2 suprise la..seb bek mase sampai dorang ade kat umah..kalau tak haru wooo..

kat umah akak tu col la adik mak yang duk pasir gudang,konon nak dtg umah die beraya..rupenye mereka takde..dah terkial2 nak buat plak lain haha..dah puas pot pet kat umah akak kitorang pun kuar la tanpa hala tuju..rupenye akak bawak g mkn2 kat senibong..so kami pun layanzz je la..kebetulan plak mmg dah petang ala2 waktu dinner gitu hiks..


kitorang mkn kat sini la..pestime aku sampai nih ..agak jakun gak la haha..

ni orang yang belanja..sebelah tu akak aku yg no 2..bos makan banyak takpe..sampai kepala ikan die balun hahaha

ape la yang mak menungkan tu..tu mak aku..dgn alya tu adik bongsu..


akhir sekali pica aku huahuahua..bersama suami tercinta..

Sunday, September 26, 2010

Beraya dalam kolam

Raye kedua aritu asben tolong ayah mertua g bersih kolam..so sambil2 tu dorang pun tangkap la ikan hehehe..asben kate tangkap ngan tanagan je tau..rugi aku tak g tengok..malas hehe..kolamnye jauh kat belakang umah,dah la time panas kang auni meragam payah plak..

tengok2..sebelah siakap..sebelah talapia..


ni la hasilnye..banyak lagi sebenarnye tapi tak larat ar nak amik semua kata dorang..


pastu ape lagik..bakar la huhuhu..makan ikan fresh woo..yumi3..



pastu raya ke4 pun asben g tangkap lagi..tuk bawak balik jhr..org kedah kasi besan di jhr rase ikan bela sendiri..tQ byk2 ye mak n ayah..